dijous, 25 d’octubre del 2012

Fira d'Economia Solidària i La Xarxa Verda de Corbera


Nuria S nos comunica:

Hola, a tothom,
Al veure que ja havien corregut notícies nostres per aquests racons (Depagès. La Xarxa Verda de Corbera). M'agradaria presentar-vos, personalment, el nostre projecte. On sou tots molt benvinguts!

Depagès. La Xarxa verda de Corbera, neix del convenciment de que necessitem recuperar vincles socials si volem gestionar el nostre futur com a comunitat. nostra proposta és un nou model de desenvolupament econòmic a partir de la terra i la seva gent. Portarem les noves tecnologies de la comunicació fins el camp per fer possible un altre model comercial centrat als aliments ecològics i estacionals. Oferim canals per reestablir la cohesió social al voltant dels productes dels nostres pagesos, que veuen la seva supervivència amenaçada per les presions dels grans capitals i la mercantilització dels aliments.  

Mitjançant un consum sostenible i de proximitat dels nostres productes agraris, l'economía de cada municipi  es veura progressivament revitalitzada al voltant de valors propis i tradicionals, reforçant l'autonomía i l'orgull de pertinença a la terra i restablint el dret a una alimentació sana. Paralelament, el nou model de venda directa via web que presentem, equilibrat, transparent i respectuós amb tots els actors del negoci, retornarà la dignitat al ciutadà i la confiança als joves emprenedors que han trobat a l'explotació de terres en desús una possibilitat de supervivència.

Si el nostre projecte prospera, haurem contribuit una mica a millorar el panorama socio-econòmic actual i haurem superat la queixa i la melanconía de la depresió econòmica, fent una passa endavant, com a co-protagonistes d'un canvi real.

El nostre propòsit es centra a tres àmbits:
  • El model econòmic que proposem, supera vells esquemes obsolets i que ens han portat a la situació actual. Les cadenes llargues de producció beneficien les grans corporacions, que presionen amb els preus als productors i al gran nombre d'intermediaris. La nostra, serà una cadena curta on, a través d'una plataforma web, es trobaràn consumidor i pagès per realitzar la transacció. Nosaltres trobarem els clients pel productor i portarem els aliments frescos, locals i de temporada al domicili del consumidor.
  • Al model de ciutadania, ja que propiciarem la creació de nous llocs de feina al veinatge, donarem oportunitats a l'agricultor amb dificultats, restablirem els drets malmesos a una alimentació sana i assequible i restituirem la confiança en la cooperació, l'intercanvi, el comerç i la societat.
  •  Al model pedagògic de la comunitat, facilitant l'accés mitjançant la nostra web, als coneixements tradicionals de la pagesía pel que fa a la relació de l'home amb la seva terra i propiciant, amb la complicitat de les institucions i la població afí, la difusió d'aquest coneixement.


Aprofito per dir-vos que aquest dissabte 27 a les 13.15 h. a l'Espai Micaela Chalmeta, dins les jornades d'Econòmica Solidària de Catalunya presentarem el projecte. 

DISSABTE                                  DIUMENGE
De 12:15 a 13:25                         De 12:30 a 13:40
12:15 >>> Social Car                     12:30 >>> AlterMercat
12:25 >>> Granja Escola Auró             12:40 >>> Sostre Cívic
12:35 >>> Obrador Xisqueta               12:50 >>> Cos
12:45 >>> Koitton Club                   13:00 >>> Calidoscoop
12:55 >>> Alberg els Caus de Mura        13:10 >>> LabCoop
13:05 >>> Fent Pais                      13:20 >>> Universitat Popular Autogstionada
13:15 >>> Depagès                        13:30 >>> SMS Distribució responsable
13:25 >>> Can Batlló                     13:40 >>> La Tavella

Més informació de La Xarxa Verda.
http://www.facebook.com/LaXarxaVerda

Una abraçada i fins aquest cap de setmana,
Núria