dijous, 11 d’octubre del 2012

Croquetes de quinoa

Una aportación de Nuria S.

 Recepta de croquetes de quinoa per l'Aracadi :)
La quinoa és un pseudo cereal provinent d’Amèrica del Sud.
Conté:
  • alt contingut en proteïna
  • aminoàcids essencials
  • fibra, magnesi i ferro
NO conté GLUTEN.Per bullir la quinoa s’utilitza una proporció d’1 a 2.
(1 got de quinoa = 2 gots d’aigua)

Ingredients:

(per a 20-25 croquetes)
  • 300 g de pastanaga ratllada
  • 1 got de quinoa
  • 2 gots d’aigua
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de farina de blat (o blat de moro)
  • 1 cullerada de farina de cigró
  • 2 cullerades d’aigua
  • pa ratllat

Temps de preparació:

  • 35 min

Preparació:

  1. Posar la quinoa en un colador (amb els forats més petits que els grans de quinoa) sota l’aixeta i rentar fins que l’aigua surti clara.
  2. Bullir en una olla amb aigua salada durant 15-20 min. Reservar.
  3. En una paella, sofregir la ceba amb oli. Quan comenci a estar transparent, afegir la pastanaga ratllada i sofregir fins que canviï de color (es torni més “groguenca”).
  4. Afegir la quinoa bullida, barrejar i deixar sofregir un parell de minuts.
  5. Escampar 2 cullerades de farina de blat (o blat de moro), barrejar i afegir 1 got d’aigua per acabar de lligar. Apagar el foc i deixar refredar.
  6. Fer la forma de les croquetes, passar per la barreja de farina de cigró i aigua, arrebossar amb el pa ratllat i fregir en una paella amb oli ben calent fins que estiguin daurades.

Nota:

  • És millor deixar reposar la massa unes quantes hores, fins i tot tota la nit, a la nevera tapada amb paper film o un drap net.


Extreta de la pàgina web: http://www.hiulitscuisine.com