Una aportación de Nuria S.
La quinoa és un pseudo cereal provinent d’Amèrica del Sud.
Conté:
NO conté GLUTEN.Per bullir la quinoa s’utilitza una proporció d’1 a 2.
- alt contingut en proteïna
- aminoàcids essencials
- fibra, magnesi i ferro
(1 got de quinoa = 2 gots d’aigua)
Ingredients:
(per a 20-25 croquetes)- 300 g de pastanaga ratllada
- 1 got de quinoa
- 2 gots d’aigua
- 1 ceba
- 2 cullerades de farina de blat (o blat de moro)
- 1 cullerada de farina de cigró
- 2 cullerades d’aigua
- pa ratllat
Temps de preparació:
- 35 min
Preparació:
- Posar la quinoa en un colador (amb els forats més petits que els grans de quinoa) sota l’aixeta i rentar fins que l’aigua surti clara.
- Bullir en una olla amb aigua salada durant 15-20 min. Reservar.
- En una paella, sofregir la ceba amb oli. Quan comenci a estar transparent, afegir la pastanaga ratllada i sofregir fins que canviï de color (es torni més “groguenca”).
- Afegir la quinoa bullida, barrejar i deixar sofregir un parell de minuts.
- Escampar 2 cullerades de farina de blat (o blat de moro), barrejar i afegir 1 got d’aigua per acabar de lligar. Apagar el foc i deixar refredar.
- Fer la forma de les croquetes, passar per la barreja de farina de cigró i aigua, arrebossar amb el pa ratllat i fregir en una paella amb oli ben calent fins que estiguin daurades.
Nota:
- És millor deixar reposar la massa unes quantes hores, fins i tot tota la nit, a la nevera tapada amb paper film o un drap net.
Extreta de la pàgina web: http://www.hiulitscuisine.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada